..............

Monday, March 19, 2012

c.i.k.g.u



Salam..ada satu kejadian yg buat aku rasa nk post entry baru hari nih..tgh aku bertafakur di meja sbb sakit gigi yang agak menyedihkan td..tb2 hp aku berbunyi..de msg msk..haha...aku igtkan sapela..ghupa2nya kwn aku..ckpla aku namakan dia miss C bkn nama sbnr..msg dia agk menyentapkan aku...

''syu, ko jd cikgu ke skrg?mcm mn ko leh jd cikgu??ko layak ke??ko nih..aku tgk xde gaya cikgu pun..boleh??dh la dulu study laen..tb2 gi jd ckgu..ko xsyg ke??''

aku agk sentap dgn msg nih...bkn sentap pe pun jz rasa mcm terpikir LAYAK ke aku??hurmmm...tb2 aku terpikir..ini rezeki aku..dunia baru aku..Alhamdulillah..aku tahu Allah tahu pe yg terbaek tuk aku..mmg bg miss C keje cikgu nih pd pndangan dia keje SENANG..keje yg xsetimpal dengan apa yg kami study dulu...aku agk terkilan dgn statement dia..tp aku xslhkan dia sbb dia bkn dlm dunia CIKGU..

bagi aku keje CIKGU ni bknla senang..tanggungjawab , amanah terletk kemas ats bahu..nk2 plak bekerja dgn insan2 istimewa, ahli2 syurga..x terpikul rasanya tggjwb tu..tp insyaAllah aku cuba buat yg terbaek.. aku tahu, aku yakin xsemua ada peluang mcm aku..xsemua ada peluang nk mendekati mereka2 ni..Alhamdulillah aku insan terpilih itu :)

kepada miss C..ko renung2lah mata anak2 ni..insyaAllah ko akn fhm kenapa aku pilih keje nih..mmg bg sesetengah org..aku pilih keje cikgu nih sbb jln senang..nk selamat..mmg..aku xnafikan...tp ada hikmah disebalik sbb2 tu..ada sbb yg xmampu aku nk jlskan...aku xlupa pa yg aku blajar dulu..aku msh rindu dekat design2..rindu dekat tiang, bangunan, lantai, bumbung n segala mcm calculation n drawing2..aku xpnh lupakan cinta pertama aku tu sbnrnya..hehe..cumanya ni dunia br aku..hidup baru aku..insyaAllah..aku yakin ni yg terbaek tuk aku...






Terima kasih pd always sokong keputusan dan pilihan aku..aku hargai sgt2...aku syg kamu2 semua :)


1 comment:

WorLD ArounD mE said...

pedulikan kata2 org..rezeki di tgn yang MAHA ESA..DIA penentu segalanya..asalkan nawaitu kita IKHLAS...amin..;p (ustazah ayin dah bebel,sekian wasalam)