..............

Wednesday, August 17, 2011

count on me..lalala



if you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you

If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do...

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me 'cause I can count on you



Sunday, August 14, 2011

bLuRR mOOd :(



Minggu ni minggu yang sangat mencabar, menguji minda, kepala, akal fikiran, mental, fizikal aku..
hurmm..mcm2 sgt yg jd..ntahla..cuba berlagak mcm everything ok but dlm hati tuhan je tau..

t.e.n.s.i.o.n

s.e.r.a.b.u.t

b.e.n.g.a.n.g

s.a.k.i.t.h.a.t.i

m.a.r.a.h

g.e.l.o.n.g

s.u.s.a.h.h.a.t.i

mcm2 lg..semua dh bercampur ala2 rojak..lg hebat dr campuran yg de dalam rojak buah...
sgt serabut bila kerja yg sepatutnya mudah dicomplicatedkan dgn cara yg sgt BEST...
kerja yg boleh selesai dlm sekelip mata jd huru-hara..arghhh...bengang...bila aku persoalkan, feedbck yg aku dpt mmg xkn menyebelahi aku..knp?ntahla..mungkin sbb aku baru..mungkin sbb aku xtau pe?..mungkin sbb aku terlampau lembut hati..mungkin sbb aku terlampau bagi muka..YaAllah..kuatkanlah hatiku..Aminn

kdg2 aku x faham dgn org yg terlampau berkira...berkira pd yg x sepatutnya..berkira pd tempat yg x sepatutnya...asyik mempersoalkan tindakan org lain tanpa nk pikir kenapa org tu buat mcm tu? kenapa jd mcm tu?apa sbb org tu wat tindakan mcm tu..be relevanla..pikir..tu yg penting..mcm mn kita xmau org buat kat kita mcm tu, mcm tu la org xmau kita buat kat dia..ntahla..mungkin aku terlebih emosi tp mmg aku punya tahap kesabaran sgt teruji dgn kerenah mereka2 nih..aku hanya boleh doa ALLAH permudahkan segala urusan2 aku...berkati jalan yg aku pilih..kdg2 terdetik rs menyesal tp cepat2 aku igtkan diri aku..ni jalan aku..ni hidup aku..insyaAllah..aku akn trskan....cm kdg2 bila mereka2 nih membuat tindakan seolah2 merekalah tahu segalanya..mereka betul segalanya..mmg aku teruji..sgt2 teruji..moga kesabaran aku msh ada..moga kekuatanku masih banyak...Aminnnn  :)

kdg2 ada perkara yg kita xleh nk pikir pe ending dia..kita bleh mendoakan yg terbaik je...sbb sebaik-baik perancangan kita, ada yg lebih mengetahui..ALLAH lebih tau pe yg terbaik utk kita..yakin..insyaAllah...semua akn baik2 je..

TQ pd yg always ada dekat ngn aku..TQ ats sokongan2 yg xpernah kurang..MAK n ADIK aku yg always ada dengan aku, FAMILY yg always support aku...RUMATE terchenta aku yg always layan sewel+emo aku..kwn2 yg selalu ada utk aku..TQ..TQ N TQ...ALLAH je boleh bls jasa2 korang...Aminnn :)

eh,panjang plak aku bebel..huhu..sory kalau de ayat2 kat ats ni agk kasar bunyi dia..sekadar meluahkan pe yg terbuku..moga bila aku lpskan , semua akn kembali neutral..aku bleh senyum kembali :) okla..nk pi sambung wat keje..jmpa lg t..daaa..salam



special dedicate to mr. n mrs. muhaimin~toing3...bless



sejarah..history...woot2..lalallaa



ok..tu je...daaa

Monday, August 1, 2011

i luv july :p




nape sy syg JULY?
sbb sy dpt jmpa kwn2, dpt jmpa org2 yg dh lama sy xjmpa...hehehe

1st, dh tentu2 sy hepi sbb dpt jumpa+lepak2+sembang2+gelak sampai lenguh pipi dengan rumate terchenta..walopun sekejap tp bermakna sgt2..seiigt aku since convo, nih la 1st time kami lepak lama2..slalu jumpa kejap2..xsempat nk lpk story panjang2...kalo  ikut hati mmg xpuas lepak2 , sembang2 tu..tp tula..ms sangat cemburu kat kami...hehe..newey..tq rumate..tq family rumate  :) all da best ya..aku doakan ko berjaya, ko bahagia..semua yg baik2la..inysaAllah...nt kita jmpa lg..sesi CHAR KOEY TEOW plak..hehehhe

2nd, aku dpt jmpa n lepak2 ngan nana, fik n yg the best part is dpt pi tgk baby DR. FAISAL..pd nana tq bg aku bermlm kat blk ko..smpai tertinggal baju kotor..huhuhu..tq yer siap tlg bsh+lipat lg...pd.fik, tq jd tukang bwk kete pusing2 penang..hehe..pe2 pun best sgt dpt jmpa korang2  :) nt kita plan ajk ramai2 lg..insyaALLAH :p

3rd, yeahh..nih xde dlm planning tetiba bleh pi lepak skali ngn taq ngn anip n op coz lin ( yg nih mmg xleh tinggal, wajib kena ada).. ..ALhamdulillah..siap2 makan2 kat kambing lg (aku xtau nama kedai tu)hehehe..tp best tempat tu..nt kita gi makan2 lg k..mlm tu battery aku kong..xlarat nk lepak2 sgt..sorry ye.next time kita lpk2 k : )

p/s : yeahhh..aku HEPI..rasa mcm segala serabut dlm kepala dh ok sikit...ALHAMDULILLAH........