..............

Monday, December 13, 2010

weehaaa~

Salam..ermm..nak cite pe eh?actually mmg byk bnda yg nak distory tp aku mcm xde idea..disababkan keadan hidung yg termbat,mata yg berair nih telah mengehadkan idea aku..cehh..konon..hahaha..minggu nih minggu last aku kat maktab..Alhamdulillah aku berjaya lalui hari-hari aku kat sini dgn jayanya..walaupun agak tertekan ngn jadual yg sgt2 padat kalah jadual bdk skolah tp aku dah lalui dgn jayanya..hehehe..Alhamdulillah..

Alhamdulillah kat sini gak aku dah kenal ramai kwn baru..semua dr latar belakang course yg berbeza2..tp bergabung bwah 1 bumbung Pendidikan Khas...aku mcm tersedar 1 bnda yg selama nih aku x penah ambil  berat sepanjang aku dlm bersama mereka yg sgt istimewa ini.

~TANGGUNGJAWAB..perkataan nih wat aku terpikir..mampukah aku pikul tanggungjwab aku?mampu ke aku bimbing anak2 istimewa nih?sebahagian dr mereka ahli2 syurga yg sgt2 istimewa di mata Allah..kdg2 aku takot..aku takut tanpa aku sedar aku terlalai..Ya Allah kuatkanla semngatku,tekadkanlah hatiku, supaya aku xlalai dan x menganiayai anak2 ini..moga aku dapat lakukan yg terbaek tuk mereka..Aminnn..

~kat sini aku sdr byk sgt salah aku pd bdk2 nih sebelom nih.salah tanpa aku sedar..selama nih aku pikir aku dah bg yg terbaek dr aku tuk mereka2..tp lecture2 kat sini dah bukak mata aku betapa aku sgt2 kekurangan ilmu dalam memastikan anak2 nih mendapat yg terbaek...walaupun mereka x sempurna mcm aku tp mereka berhak mendapat yg terbaek...ada byk bnda yg x ptt aku buat dulu, aku buat..ada byk bnda yg aku perlu baiki..insyaAllah..aku akn cuba yg terbaek lps nih...

~kat sini gak aku rasa aku berSYUKUR sgt Allah jdkan aku sempurna..baek dr segi fizikan dan mental..  aku xleh bayangkan kalau aku berada di tempat anak2 istimewa nih..serba kekurangan..ALHAMDULILLAH ya ALLAH..aku bersyukur sgt..moga aku dpt menjadi hambaMU yg berada di jalanMU Ya ALLAH..ada hikmahnya aku menerima kerja ini..mungkin ini yg terbaek tuk aku..mendapat peluang untuk bersama-sama anak2 istimewa nih..TQ ALLAH coz aku diberi peluang ini..ALHAMDULILLAH...


wAlaupun last week nih bleh plak aku demam+selsema..tp aku kena KUAT..hehehe..bak kata aku ngn rumate terchenta Cik Azlin..KENTAL..yeahhh..hehehe..konon2 la..pdhal ko jetau kan kental aku mcm mn..hehehe...bila pikir asgment aku yg ala2 thesis tu aku jd ssh hati plak..

aku wat tajuk MENTAL RETARDATION..hohoho..dlm erti kata lain maknanya TERENCAT AKAL..ermm..risau gak takut xleh perform well ngn tajuk nih..tp InsyaAllah aku cuba yg terbaek..naseb tempoh masa SETAHUN..hehe..moga nt idea aku mencurah-curah..Aminnn...nt dah ada bahan aku updated sikit2 kat sini..bleh share2 ilmu walaupun aku sendiri pun x begitu clear dgn pe itu MENTAL RETARDATION..tp yg aku tau byk org yg hadapi bnda nih..xkshla secara semulajadi atau mslh pemikiran yg x bersih..TETTTTTT....hehehe...

okla..time to makan..LAPARRRRR....!!!!!see yaaa....

No comments: