..............

Thursday, November 18, 2010

~ALHAMDULILLAH~

                                                    


                                 ALHAMDULILLAH.......

                            syukur sgt ke hadrat ILAHI...




2 hari lepas aku dpt result KDC..alhamdulillah rezeki aku...bermulalah dunia baru aku...

''Sukacita dimaklumkan saudari diterima untuk mengikuti kursus................................. di Institut Perguruan Kampus Ipoh...'' tu la lebih kurang yg aku mula2 nmpak masa aku semak keputusan...rasa mcm nak senyum sampai telinga..haha..pe2pun TQ to Allah kerana permudahkan jalan aku..Alhamdulillah sgt...

Isnin nih 22/11 aku dah kena lapor diri kat maktab tu..kembali ke tempat di mana aku mula2 belajar hidup berdikari..bumi IPOH..moga dipermudahkan semua urusan aku kat sana..Aminnnn...

Dikesempatan ini juga aku nak dedicatekan ucapan terima kasih n penghargaan2 yg tidak terhingga kepada insan2 yg byk main peranan dlm pe yg aku lalui skrang nih...Insan2 yg sgt istimewa bg aku....tettttttttttttttt:

FAMILY TERCHENTA

Yeahh..ni semestinya..kepada mak ngn adik aku...thnx sgt coz bg galakan n sokongan dan kasih syg yg xde kurangnya tuk aku..kepada insan yg sgt aku hargai, sgt aku hormat yg byk bantu aku,bimbing aku tuk aku meneruskan perjalanan aku dlm bidang nih..Pak Su dan mak Are aku..Pak su aku nih jugak merangkap cikgu aku dr zaman aku skolah rendah lg..smpai skung..bkn je dlm bidang nih tp dlm perjalanan hidup aku..di rumah dia aku byk tumpang berteduh dr zaman praktikal poli smpaila ke zaman praktikal USM smpaila zaman keja..dirumah dia la aku duduk...kalo nak senaraikan x terkira dah..aku sgt2 hargai..TQ pksu n mak are..Pada Mak Mi & Pak Sal, U nak ckp TQ sgt2..dari kecik sampai besar byk sgt tolong..byk sgt..xtau nak senarai kan mcm mn.u hargai sgt...Mak Lah & Pakteh..nih pun insan2 yg byk tolong aku..sgt concern ngn kami adik beradik..Aku nak bgtau aku sgt bangga ada mak n adik yg sgt memahami, pkcik2 n makcik2 yg sgt2 amik berat..yg sentiasa ada utk aku.yang sentiasa mahukan yyg terbaek tuk aku.Aku bangga jd anak buah mereka2..U janji u xkan sia2kan pengorbanan semua..InsyaAllah...SYG BANGAT SAMA KALIAN2... :) SORY N THANX SGT TUK SEGALA2NYA......

Xlupa gak pd counsin2 aku...dari yg paling tua smpaila yg paling kecikk..TQ coz jd cousin yg sgt happening..hehehe..pd Ayong thnx slalu tolong antar g sana la..sini la..gi mana2 la..pd kak ja tq gak..slalu jd tempat menumpang kasih masa kat poli shah alam dulu..hehehe..kepada yg lain2 TQ sgt sbb dah menjadikan life aku colourful..hehehe..SYG SEMUA2 JUGAK...


ANAK PAK CIK AYOB....

Anak Pak Cik Ayob nih..antara insan yg memainkan peranan penting dalam hidup aku selain dr family aku..dah byk entry aku cite psl aku ngn dia..bak kata2 dia..blog nih seolah2 cita aku ngn dia je..hahaha.. aku xtau nak tulih pe sbb byk sgt yg aku nak cite psl Anak Pak Cik Ayob nih..aku cuma nak ckp TQ sgt coz slalu ada tuk aku, slalu buat aku gelak, slalu betulkan kepala aku kalo dtg angin x betoi.sbb ko je yg tau pe sbnrnyer dlm kepala aku kan?.hehehe..Tq sbb sudi jd kwn aku n slalu sokong pe aku wat...selalu ada ngn aku time ssh dan senang aku..Doa aku moga kita jd kawan smpai bila2..InsyaAllah...AMINNNNN....SYG KO....


Xlupa gak pada semua2 la..xKira la yg terlibat secara langsung mahupun tidak langsung..kwn2,sahabat2, pensyarah2..semua2 la..aku hargai sgt pe yg korang2 dah wat tuk aku..TQ  yg sgt banyak tuk semua2...LOTS OF LUV...~



T'emo plak aku mlm nih..hahahaha...gelak2 jugak tp pe yg aku tulis kat ats tu aku benar2 maksudkan..huhuhu..ISNIN nih aku akn mulakan hidup dgn dunia yg baru...Semoga semuanya berjalan lancar..AMINNNNN......





Monday, November 15, 2010

~berDEBAR-DEBAR~





Minggu nih..minggu menDEBARkan..hohoho...minggu nih la result KDC kuar..perasaan aku dah bercampur-baur nih..moga rezeki ni berpihak pada aku..Aminnnn....

minggu nih gak minggu last sekolah...jumaat nih last day..kejap je..dah lebih kurang 4 bln dah aku kat skolah tu..Alhamdulillah...everything berjalan dengan baek..ALHAMDULILLAH..TQ to ALLAH..


Friday, November 12, 2010

nUrUl SyUhAdA + aZliN aYoB

yeahhh..dapat upload..semalam mcm aku jnjikan kat ko aku nak selongkar pic dolu2..ahahaha..zaman2 muka suci lagi jernih..hehehe...gambar2 aktiviti2 kami berdua....rndu plak nak wat lg aktiviti sama2..nantikan..insyaAllah..da time will come..amin...



masa bergedik2 nk tgk persembahan 1st year..walopun bkn lg kroni2 tp ttp maintain ngn t-shirt itu....


pic ni aku x hengat masa bila yg kami snap..tp rasa mcm ms blk kls..ermmm


pic nih plak time gi tgk pantun kat SK xsilap aku..aman damai lawan sape ntah..




yeahhh..aktiviti feveret..bersuka-ria di tasik..yeehaaa


hahahahaha...


kelas WUSS..masa nih aku xtaula..asal je kelas WUSS msti banyak je mainnyer..hehe


time nak present WUSS..ayu je ngn baju2 kurung..haha


pokok pun jadi..hahaha..masa nih lepas nek beskal x silap aku..


jln2,cari wayang..eh salah..tgk wayang..hehehe


Masa nih aku teman lin g register kursus..aku x leh join..sbb nk pi sabah..huhuhu


ayu gak eh dak 2 org nih..hahahaha..


last moment sebelom aku naek feri..huhu..otw nak g jetty..last day@penang..sedih time nih.but maintain senyum..hehe

~semalam yg indah~






sbnrnya smlm lagi aku nak tls post nih..tp sbb kepenatan yg terlampau aku xsempat nk bercerita kat sini..SMLM??ermm..aku rasa smlm sgt indah..aku sgt gumbira...sbb???ermm..ada 3 bnda yg wat aku bleh senyum smpai telinga smlm..hehehe

1.Benda yg paling aku nanti2 kan selama 3 bln lebih nih..nak jmpa LIN tercapai gak..Alhamdulillah..aku rndu sgt kat kawan aku yg sorang nih...kalo nak ukur mau lg tinggi dari gunung everest..mcm da x jumpa 4 tahun je gayanye..hehehe..tp itula yg aku rasa sbnrnya..walaupun aku x dpt fokus sepenuhnya tuk sembang2 ngan dia..tp aku bersyukur sgt..dpt jumpa walaupun sekejap..walaupun dia di'kidnap' oleh anak2 murid yg join rombongan tu..hehehe..''kakak lawa'' kata bdk2 tu kat dia...hehehe..thanx sgt coz dtg..aku appreciate sgt..sory kalau x dpt nak concentrate sgt kat ''dating'' kita tau..tp aku tau..ko mesti paham aku...aku rasa bersyukur + hepi sgt diberi peluang utk kenal n jadi kawan ko..TQ to ALLAH...nanti ada masa ,lain kali kita dating lg eh... :)


2. Aku suka sgt dpt jumpa Fik, Nana n EYra..walopun sekejap je tp aku hargai sgt...thnx a lot sbb sudi dtg muzium jumpa ngn aku..ada masa nanti kita wat gathering k...even x sempat nak bertukar-tukar cita lama2 tp Alhamdulillah kita sempat jumpa kan...hehehe..TQ sgt2..


3. Alhamdulillah gak semua perjalanan aktiviti kat muzium USM berjalan ngan lancar..aku hepi tgk anak2 yg kami bawa ke sana semua hepi..enjoy n ceria2 sepanjang kat sana...hepi tgk muka diorang masa ramai2 lancar roket...aku rasa mcm puas sgt dpt hepikan mereka2 nih.Alhamdulillah aku diberi peluang utk bersama2 dengan anak2 ni..syg sgt kat mereka2...TQ to En. Azlan, DR Chong, krew2 muzium n of coz semua cikgu2 &PPM2 yg join trip kali nih...sory kalo de terlebih or terkurang sepanjang aktiviti ni... TQ yg sgt banyak gak tuk Botak, Remy, Fahmi , Shun, Yana sbb tolong aku uruskan makan minum kami semua...tq sgt2...nanti pe2 aku cari korang lg..hehehe...


Kesimpulan dr cite2 kat ats nih, smlm mmg ari yg HAPPY tuk aku..ALHAMDULILLAH..moga hari esok lebik baik dari hari semalam..Aminnn...






Saturday, November 6, 2010

k.o.s.o.n.g




KOSONG....




inila yg aku rasa skrang...bosan & mcm2 lagila..
aku ok bila kat tmpt keje..blk je umah mula la ding dong aku dtg..
ermm..mcm mn nak ilangkan rasa xselesa nih..ermmm


maybe ni 1st time aku bermastautin di umah...
slalu aku jd anak rantau..hehehe
may be sbb kwn2 semua jauh..
maybe sbb aku xde kwn tuk bercerita mcm slalu..
memandangkan yg de kat umah nih aku ngn mak je..
ermm...maybe...


kdg2 aku rndu masa2 stdy dulu..
kdg2 aku yakinkan diri aku yg aku boleh..
kdg2 aku msti igt2 blk kisah2 yg leh wat aku gelak n senyum sendiri..
kdg2.....ermmmm


tp aku tau...
ada hikmah semua nih...
aku ada mak yg always dekat ngn aku skung...
aku ada adik yg sentiasa berlwn ckp ngn aku..hehehe
syg byk2 kat mak ngn adik aku..
aku ada family(pkcik2,mkcik2 n kezen n semua2 la) yg sentiasa wat aku ceria..
aku ada kwn baek yg sgt2 memahami aku..syg bangat sama kamu.. (aku xperlu nyatakan nama sbb aku tau dia tau dia la org tu..hehe..).thnx a lot
aku ada ''anak2'' yg always buat aku senyum n gelak...u're so special ...