..............

Monday, March 29, 2010

~4:36 am~


Jam da pkl 4.38 pg..2 minit da abes tuk upload pic spongebob nih..hehe...aku still xtido sbb nak siapkan Site Investigationnye asigment..huhu..mata da berat sgt..tp rasa mcm nak share story plak..hehe

Newey, xla best sgt citer kali nih..tp aku nak cite gak..psl 2 bnd je..psl pe ye??ermmm...psl ayat nih....

'aku nak jd org 1st tahu!!!'

Aku xtau la nape semua org teruja nak jd org 1st tau bila sampai ms aku da terikat ngn seorang lelaki..haha..tp bkn aku xnak bgtau kat sape2..tp mmg smpai skung aku ttp mcm dulu2..so kpd sape2 yg da tempah nak jd org 1st sabor eh..Insyaallah kalo betul da smpai masa and da jmpe yg septtnye korang semua mst dpt tau gak..but at this moment sabor dulu ye...hehehe..
n cite yg ke 2 plak psl......

'kg banggol jas'

kenapa aku nak cite psl kg banggol jas nih sbb tu kg aku..hehe..tetibe rasa mcm nak blk umah..huhu..dlm rncngan aku jumaat nih aku nak blk..hope xde lg la perkara2 yg dengki kat aku..huhu..NAK BALIKKKKKK..rindu sama mak sy..sgt2..walopun kg aku tu letaknye nun di ceruk SELAMA..aku ttp kata tmpat tu la plng best dlm donia nih..x percaya???try g skali...mst nak g lagi..bak kata pk cik astro MCM2 ADA..al-FATIHAH tuk pak cik astro..aminnn

okla..aku nak tido la..tnda2 nak suh aku pi tido dah dtg..hehehe..so..nt2 aku post cite len plak..daa

Saturday, March 27, 2010

~mKn KeRAnG sAmpAI LebAm~

Setelah bermngu2 aku bising nak mkn kerang rebus..akhirnye td g mkn..tp skali slh order yg besor pnyer..aduhh..dr teruja nak mkn trs jd kenyang..hehehe..pe2 pun best dpt smbng2 ngn kak ayu..thnx ya 4 da kerang..sgt byk..sdhnye kami mkn kerang tu je..x order bnd len pun..cnfirm pasni sethn aku x payah mkn kerang..haha..



ratu kerang padang kota..hahaha


mkn smpai rasa aku da berbau kerang..huh


sebelum....
selepas.....

Friday, March 26, 2010

-sAbAh TriP~


in front of ums wif dr faisal


me wif mount kinabalu


us wif mount kinabalu


'kami'


Wif Annie


@sapi island wif nana



waiting 4 da sunset@Tanjung Aru Beach

@gaya market wif them


tgk sunset kat Tanjung ARU wif nana


wif Monsopiad worrior@pkwe eyra..hehe



Tuesday, March 23, 2010

j.A.u.H





Aku rasa aku semakin jauh ngn somebody..ermm..xtau la nape..ermm...

~aku de wat slh ke?
~aku t'lps pandang pe2 ke?
~aku de terlebey ckp ke?

mcm2 la de dlm kepala aku nih..hope rasa jauh nih perasaan aku je..





Sunday, March 21, 2010

~deTik tERaKHIR~

Waaaa..rasa nak jerit pun de..sedar x sedar da tinggal lebih kurang 2 bulan je lg aku nak abeskan dgree aku..Insyaallah kalo xde pe2 halangan..ermm...mcm x percaya de gak..ntahla..

antara hepi, sedih,xsabar,takot semua ada..huhu..

paling menakutkan aku jadual exam yg sgt menyeramkan..ermm..xtaula aku mampu or x nak handle revision aku nih..semua paper design..

aku SGT TAKUT..

mcm2 de dlm kepala aku nih.. rasa mcm nak lari jauh2 je..tp kalo x amik exam x grad la aku..nak x nak kena face gak..fokus kena lebey la tuk exam kali nih..

aku nak up kan blk pointer aku yg da jatoh gedebuk sem lepas..huhu!!!hope bolehla..walopun aku x brapa yakin ngan paper2 aku, tp aku kena usahakan gak..YESS..aku kena gak..

hope everything will ok la..

Aminnnn...

Wednesday, March 17, 2010

~S.A.K.I.T~





eRmmm..


sAKiT HatI vS sAkiT bAdAN

yG. MaNa MenANG...Yg mANA kAlaH???????????????

Yg MaNa Lg sAkIT??????




~aKu daN kAMu~





ermm..Alice in Wonderland..cite nih sgt megujakan aku utk pegi kat wayang..tp ms sgt jeles kat aku..br igt nak ajk rumate aku yg tersayang..tp mcm2 hal plak..aku free die sebok..aku sebok die free..huhu..sem ni mmg gnila..da xsempat nak lpk2 sembng ngn rumate aku dah..



Arini die dmm..naseb da g amik ubat..aku nih plak sebok ke sn ke sini..xsempat nak temankan die g klinik..sory k..sory sgt2..thnx sgt kat org yg bwk die g klinik..Sok aku da nak kene pegi mukahead plak..2 malam stay kat sana..tgl lagi rumate aku sorang2..huhu..sory once again..nt bile kite free kite g jln2 eh..hehe..


Malam nih tetibe aku nak cite sejarah mcm mn aku knl rumate aku nih..hehe..tp sebenornyer aku x igt pe peristiwa n mcm mana aku leh rapat ngan die..hehe..serius..aku x leh nak igt langsung bab nih..huhuhu...tp aku selesa n serasi ngan die..hope smpai bile2 la..Insyaallah..


Bnd yg paling aku suke wat ngan rumate aku antaranya:


  1. berdating dengan 'SYUIB' sambil bg mkn ikan kat Tasik BiAWaak
  2. gelak sambil mkn2 kopok..hehe
  3. stdy kat surau ms stdy week..(dolu2 la masa x jd rumate lg)
  4. tgk cite antu 'Tower 13" sama2
  5. kuar mkn tom yam+mee goreng basah+ns goreng sotong n mcm2 gi la
  6. bercerita x abes2..
  7. n mcm2 g la...
Newey thanx coz sudi jd rumate+kwn aku sepanjang aku kat USM nih..sory kalo de terkasar ke, tertinggal pe2 ke, t'bz ke..t'lebih or t'kurang pe2...thnx coz always jd pendengar yg setia terhadap bebelan2 aku selama nih..huhuhu..thnx n sory tuk semuala..aku doakan yg t'baek tuk ko..hepi sokmo n smile always..





a.K.U.D.A.n.k.A.m.U

Saturday, March 13, 2010

~tAke iT or LeAve It~

kecelaruan melanda..tetibe aku jd confius smada aku nak trskan or x ngn aku ngah rancng..byk sgt

input dr org sekeliling..kdg2 aku jd confius..

betul ke kptsan aku?
mampu ke aku nak wat?ermm..
boleh ke ak jd org yg berjaya??


bnd2 nih selalu ada dlm kepala aku..ada peluang susah xada peluang

pun susah..mcm2 kan aku nih..aku ni bab2 nak wat kptusan je mmg lembab sikit..bukan apa..takot

aku terbuat keputusan yg salah..huh..kadang2 nak biar masa je yg tentukan semua..tp bahaya gak

kalo wat gtu..ishh..


sHouLd i tAke iT, Or lEaAve iT????

~rInDu~

ermm.. aku rindu..sgt2..tiba2 aku sgt2 rindu arwah ayah aku..xtau napa..rasa nka nanges je igt kat ayah..ermmm...aku rasa mcm rumah aku sgt kosong..sgt sunyi..dah x mcm dulu..aku sgt2 rindu kat ayah..byk sgt bnd yg wat aku leh igt kat ayah.antaranyer:

  • pg2 dah xde bunyi motor kuar masuk..bkn pg je..sepnjng hari..arwah ayah slalu kuar msk..sehari xtrekira brapa kali..igt lg dulu2 selalu berebut moto ngan ayah..skung..da xde sape lg aku nak berebut moto ngn aku..ahh..really2 miss that moment
  • bunyi telefon ayah..ayah aku sgt suke sms..slalu ada bunyi sms masok..bunyi tepon ayah sgt kuat..yess..aku sgt rndu..tiap2 kali aku dgr bunyi rngtone yg sama dgn bunyi phone ayah aku..aku sgt sedih..ermmm
  • pintu tengah umah aku..pintu tu penghubung antara dapur dgn tmpat tgk tv..ayah slalu stand kat situ tgk apa yg kitorng wat..kdg2 rasa mcm ayah ada je kat situ tgh perhatikan kami semua..
actually, byk g bnd yg wat aku jd sgt rndu kat ayah aku..aku xpenah suarakan rindu nih kat sapa2..selama nih yes..org tgk aku hepi,aku ceria tp sebaliknya aku xbleh nak brenti pikir psl ayah..i really2 miss him so much..aku tau..aku byk sgt wat salah kat ayah..aku x sempat nak mtk maap..xsempat nak bg ayah rasa duit aku..yg aku boleh buat sekarang sedekakan alFatihah, doa byk2 semoga roh arwah ayah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..aminnn...Al-Fatihah...

Monday, March 8, 2010

~huh~






geram
+ penat + ngantok + lapor











Sunday, March 7, 2010

~TaKiNG oFf~

Hari ni ari yg sgt wat aku gelabah..huhu..tetibe studio combined ngan CM..wat taking off ngan bq..aku mcm agk2 blur2 da ngan taking off nih..nak kene bukak buku blk ..adoihh...aku nyer schedule arini agk kelam kbt la ...

~aku dgn excitednye nk g studio kul 9.30 am sbb aku igt studio stat kul
9.50..skali
pg td eyra msg aku..''syue,nak g stdio kul bp?''..then aku dgn rasa
penuh yakin jwbla.."kl 9.30"..sklai eyra dgn pntasnye jwb.."np nk g
lmbat?"..skali br aku tau yg aku slp
pendengaran..hehe..studio@9.50..haha..padan muka aku..kelam kbt gler siap
td...

~smpai kat studio da lewat 15 minutes..cuak gak..tgk plak kat studio cm de Sir
Ilyas..aduhh..seriau da aku..tp nsb nak naek ats terserempak ngan Dr.
Faisal..die suh msk studio BT lu..fuhhh..lega gle aku..hehe..die brief sket then
kene angkut kerusi g studio CM..bermulala environment n cara keje yg
baru..huhu..agk takot gakla..sbb dgr citer semua yg nigtmare je kat
sane..hehe..the....dpt 1 projek..taking off satu bgnan..aku dpt sorang buddy dr
CM.de sorang ..name die wan..thnx a lot kat korang..de sorang gdak desa aku
gak Bar nama die..aku layan je x ksh..so bncng2 smpai kul 12 skali de announce
kul2 masok studio blk..aduhh..gler mls aku..tp nak x nak kene pi gak..

Petang nih aku x sure g pe yg jd..haha..hope everything ok la..so SYUE..slamat wat taking-off..jumaat da nak kene submit..chaiyok2...hehehe...

~s.e.r.a.b.o.t~

Ermm..mcm mn eh aku nak mula entry nih..kepala aku yg sgt serabut dgn mcm2 bnd..aku pun xtau nak huraikan mcm mn..its really complicated..antara sbb2 utama keserabutan dlm kepala aku nih adalah seperti berikut

3 bnd yg aku rasa aku nak larikan diri skrang nih:
  1. Exam yg semakin dekat tp mslh nih still under control..mmg xleh lari..nak xnak aku kene face bnd nih..n aku jnji ngn diri aku, aku nak yg terbaek tuk aku tuk sem last nih..wish me luck k
  2. ermm..bnd kedua yg menyerabutkan kepala aku adalah keadaan sekeliling aku..ntahla..aku mcm x selesa ngan keadaan n suasana kau skrang nih..aku pun xtau nape..naseb de kwn2 aku sekeliling aku yg always wat aku gelak,yg wat aku selesa utk trs kan ari2 aku..thnx a lot my dear fren..
  3. mslh ngan certain2 manusia nih..yg nih plng mngganggu life n kosentrasi aku..ntahla..aku da xtau nak handle mslh2 nih..slgi aku leh sabor ok..i will do it..but aku takot smpai saat sbr aku tu da lari ke mn2 ntah..aku takot aku tersktkan ati org. tu yg paling aku takot..kdg2 aku rasa aku x kaco hidup diorang langsung..tp nape perlu hidup aku yg insan2 tertentu nih nak kaco..xphm aku..aku nih bkn saingan korang..jgn riso..aku tau batas dan limit aku..aku xkan amik hak org..hope insan2 yg berkenaan phmla eh..aku da ckp repeat bnd nih sgt byk kali..tp mmg korang still x nak phm..so aku dah xtau nak wat pe..pasni kalo dah xde jln lain..fine..aku akn wat pe yg korang nakkn sgt..titik..
Huhuhu..sory..kalo ada antara kata2 kat ats yg mcm x bgs n sakitkan ati sape2..tp aku da geram sgt.xtau nak lps kat sape..sory once again..

for org2 yg aku syg:
  1. mak ngan adik aku
  2. family2 aku
  3. best fren2 aku
  4. adik2 istimewa aku
  5. shbat2 aku
  6. rakan2 aku
  7. kwn2 aku
aku syg korang semua..sory n thanx 4 everything~

~sAbah tRip



Last week aku gi Sabah..the last trip 4 BUILT TECH STUDENT 3rd year(walopun aku x ckp 3 thn kat sini..hehe)..sgt2 best..enjoy gler..aku ngan kwn2 semua kat sane dari 27 smpai 3 March..agk lama..smpat la menjadikan kulit aku sgt itam legam (walaupun mmg da itam)+menggelupas..aduhh..mmg agk teruk la..but sgt2 rugi kalo aku sygkan kulit aku smpai terpkse lpskan aktiviti snorkelling yg sgt best tahap gaban pnya..sgt2 best..excited+teruja gle aku dpt tgk segala mcm spesies kat dlm laut yg selama nih aku xpenah tgk..

For snorkeliing activity,kitorng g kat 3 buah pulau:

~pUlaU mAmuTik
~PulAu MaNUkan
~PulAu SaPI

Among 3 pulau nih..the best one is Pulau Manukan..Ya Allah..sgt cantek pemandangan die..nt aku uploadkan pic2 kat entries pasni eh..rasa mcm nak dok situ trs pun de..haha..mmg best la.. then kitorng pegi gak tmpt2 lain. antaranya kgk sunset kat tanjung aru , kaki gng kinabalu. monsopiad village, kundasang n byk tmpt lg la..nanti de msa aku uploadkan pic2 kat sn..aku rasa pasni nak kumpul duit la..nak pi sabah lg..especially nak merayau kat pulau2 die yg sgt super duper cantekk..thank 2 DR. FAISAL yg sgt sporting n happening..kami enjoy sgt..luv ol of u